Motorreiniger

 14,95

500ML

Een motorreiniger voor het reinigen van de motorruimte, het motorblok en het chassis. Snelwerkend, met sterk ontvettende eigenschappen. Dankzij de toegevoegde hardheidsbinders voorkom je dat vuil opnieuw neerslaat.

Ook interessant

Wat is motorreiniger?

Motorreiniger voor auto's is een speciaal ontwikkeld product om de motorruimte van je auto grondig schoon te maken. Het verwijdert vuil, vet, olie, en andere verontreinigingen die zich ophopen op en rondom de motor. De motorreiniger zorgt ervoor dat je motorruimte er netjes uitziet en draagt bij aan de optimale werking van de motor.

Belangrijke kenmerken van de motorreiniger

Grondige Reiniging: Verwijdert effectief vet, olie en vuil van de motor en omliggende onderdelen.

Verbeterde Motorprestatie: Een schone motorruimte kan bijdragen aan een betere koeling en werking van de motor.

Preventie van Slijtage: Verwijdering van vuil en vet helpt om de levensduur van motoronderdelen te verlengen.

Eenvoudig in Gebruik: Makkelijk aan te brengen en af te spoelen, bespaart tijd en moeite.

Veilig voor Motoronderdelen: Geschikt voor gebruik op metalen, rubberen en kunststof onderdelen.

Gebruiksaanwijzing motorreiniger

Schud de fles voor gebruik.

Voorbereiding van de Motorruimte: Zorg ervoor dat de motor koud is voordat je begint. Bedek elektrische componenten en gevoelige onderdelen met plastic zakken of folie om ze te beschermen tegen water en de motorreiniger.

Aanbrengen van de Motorreiniger: Vernevel de motorreiniger gelijkmatig over de motor en omliggende onderdelen. Vermijd direct contact met elektrische onderdelen en luchtinlaten.

Inwerken: Laat de reiniger enkele minuten inwerken om het vet en vuil los te weken.

Schrobben: Gebruik een microvezeldoek om vuil en vet voorzichtig weg te schrobben.

Afspoelen: Spoel de motorruimte grondig af met lage druk water om alle resten van de reiniger en losgeweekte vuil te verwijderen.

Drogen: Verwijder de beschermende plastic zakken of folie en droog de motorruimte af met een schone microvezeldoek. Laat de motorruimte volledig drogen voordat je de motor start.

FAQ Motorreiniger

Voor welke soorten motoren is de motorreiniger geschikt?

De motorreiniger is geschikt voor alle soorten motoren, waaronder die van auto's, motoren, scooters, boten, en vrachtwagens. 

Kan ik de motorreiniger ook op andere oppervlakken gebruiken?

De motorreiniger is speciaal ontwikkeld voor motoren en motoronderdelen. Gebruik op andere oppervlakken wordt niet aanbevolen, omdat het mogelijk niet hetzelfde effect heeft of schade kan veroorzaken.

Is de motorreiniger veilig voor mijn lak of verf?

Hoewel de motorreiniger veilig is voor metalen motoronderdelen, raden we aan om voorzichtig te zijn bij gebruik in de buurt van gelakte of geverfde oppervlakken. Spoel overspray direct af om schade te voorkomen.

Hoe vaak moet ik de motorreiniger gebruiken?

Het gebruik van de motorreiniger hangt af van hoe vaak en intensief uw motor wordt gebruikt. Voor regelmatig onderhoud kunt u de reiniger gebruiken bij elke grote schoonmaakbeurt, servicebeurt van de motor of wanneer vuil begint op te bouwen.