Coating Onderhoudsproducten

Een ceramic coating is ideaal om je auto makkelijker te onderhouden en de lak of wrapfolie te beschermen. Het is verder wel belangrijk om een auto die behandeld is met een ceramic coating schoon te houden met de juiste producten om de integriteit en effectiviteit van de coating te waarborgen.

Door de juiste producten te gebruiken, behoudt de coating zijn hydrofobe eigenschappen, blijft de glans behouden en wordt de algehele levensduur van de bescherming verlengd. Dit zorgt niet alleen voor een beter uiterlijk van de auto, maar ook voor langdurige bescherming van het onderliggende lakwerk.

Een hoog geconcentreerde autoshampoo, perfect voor het handwassen van de auto. Ook geschikt voor auto’s die behandeld zijn met wrap, PPF en ceramic coating. Deze hoogwaardige shampoo is speciaal ontwikkeld om hardnekkig vuil, stof en insectenresten effectief te verwijderen zonder de beschermende lagen van de auto aan te tasten. 

Dankzij de geconcentreerde samenstelling is slechts een kleine hoeveelheid nodig om een rijk schuim te creëren, Of het nu gaat om een snelle wasbeurt of een grondige reiniging, deze shampoo biedt de perfecte balans tussen kracht en veiligheid, waardoor uw auto er elke keer weer als nieuw uitziet.

Een effectieve cleaner voor het reinigen van ceramic coating. Voor het gemakkelijk verwijderen van vogelpoep, boomhars en vuil, Deze cleaner is essentieel om de levensduur en uitstraling van de coating te behouden. 

Bovendien laat de cleaner geen strepen of resten achter, waardoor de auto er weer als nieuw uitziet. Door regelmatig gebruik van deze cleaner onderhoud u de levensduur van de ceramic coating en behoudt de auto het zijn glans en kleur, waardoor uw auto er altijd verzorgd uitziet.

WW Car Care Ceramic Sealant is een spraywax speciaal ontwikkeld voor gebruik op auto's behandeld met een ceramic coating. Het onderhoudt en geeft een nieuwe 'boost' aan de ceramic coating. Deze spraywax biedt langdurige bescherming tegen vuil, water, en schadelijke UV-stralen, waardoor de lak van uw voertuig er langer als nieuw uitziet.

Dankzij de waterafstotende eigenschappen wordt het wassen van uw auto een stuk eenvoudiger, omdat vuil en water minder goed kunnen hechten aan het behandelde oppervlak. Kortom, WW Car Care Ceramic Sealend is de ideale oplossing voor autoliefhebbers die hun voertuig in topconditie willen houden met minimale inspanning

€12,95

Een hoog geconcentreerde autoshampoo, perfect voor het handwassen van de auto. Ook geschikt voor auto’s die behandeld zijn met wrap, PPF en coating. Deze hoogwaardige shampoo is speciaal ontwikkeld om hardnekkig vuil, stof en insectenresten effectief te verwijderen zonder de beschermende lagen van de auto aan te tasten

€14,95

Een effectieve cleaner voor het reinigen van ceramic coating. Voor het gemakkelijk verwijderen van vogelpoep, boomhars en vuil, Deze cleaner is essentieel om de levensduur en uitstraling van de coating te behouden. 

€19,95

WW Car Care Ceramic Sealant is een spraywax speciaal ontwikkeld voor gebruik op auto's behandeld met een ceramic coating. Het onderhoudt en geeft een nieuwe 'boost' aan de ceramic coating. Deze spraywax biedt langdurige bescherming tegen vuil, water, en schadelijke UV-stralen, waardoor de lak van uw voertuig er langer als nieuw uitziet.

Ceramic care blog

Het regelmatig onderhouden van een auto die behandeld is met een ceramic coating is essentieel om de langetermijnvoordelen van de coating te behouden. Ceramic coatings bieden een uitstekende bescherming tegen UV-stralen, chemicaliën, vuil en andere verontreinigingen, maar ze zijn niet volledig onderhoudsvrij. Regelmatig wassen en onderhoud helpen om opgehoopt vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen die de beschermende laag kunnen aantasten. Bovendien zorgt consistent onderhoud ervoor dat de waterafstotende eigenschappen en de glans van de coating behouden blijven, wat bijdraagt aan een langdurig esthetisch aantrekkelijke en goed beschermde laklaag. 

Het gemak van ceramic coating

Houd uw autowrap, paint protection film of autolak in topconditie met de keramische coating van Xpel. Geef uw auto een stralende glans en extra bescherming tegen UV-straling, milieuvervuiling en insectenzuren. Dankzij de Xpel keramische coating ervaar je een langdurige, hydrofobe laag die vuil en water eenvoudig afstoot. Hierdoor blijft uw auto langer schoon en is het onderhoud een stuk eenvoudiger. Kies voor Xpel en ervaar de ultieme combinatie van schoonheid en duurzaamheid voor uw voertuig.

Het belang van het gebruik van de juist ceramic coating onderhoudsproducten

Een ceramic coating biedt een duurzame beschermlaag die het lakwerk of wrapfolie beschermt tegen schadelijke invloeden zoals UV-straling, chemische verontreinigingen en lichte krassen. Echter, het gebruik van ongeschikte schoonmaakproducten kan deze beschermlaag beschadigen of voortijdig slijten. Speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen voor keramisch gecoate auto's zijn pH-neutraal en bevatten geen agressieve chemicaliën die de coating kunnen aantasten.

Ceramic coatings bieden een langdurige bescherming tegen verontreinigingen en krassen, maar ze zijn niet ondoordringbaar. Onjuiste schoonmaakmiddelen kunnen de coating beschadigen of de beschermende eigenschappen verminderen. pH-neutrale shampoos en coating specifieke producten helpen om de integriteit van de coating te behouden. Goedkope of agressieve schoonmaakmiddelen kunnen schurende deeltjes bevatten die kleine krasjes of swirls op het oppervlak van de auto kunnen veroorzaken. Onze speciale microvezeldoeken en zachte washandschoenen die zijn ontworpen voor gebruik op keramische coatings helpen dit te voorkomen.

De ceramic coating is ontworpen om vuil en water af te stoten, wat de reiniging gemakkelijker maakt en de glans van de lak versterkt. Het gebruik van de juiste producten zorgt ervoor dat deze hydrofobe eigenschappen optimaal blijven werken. Verder kan de levensduur van de coating kan aanzienlijk worden verlengd door het regelmatig te onderhouden met een sealant spray. Dit zorgt ervoor dat de auto langer beschermd blijft tegen schadelijke invloeden zoals UV-straling, vogelpoep, boomsap, zure regen en andere milieuverontreinigingen. Het verwijderen van schadelijke invloeden zoals vogelpoep en boomsap is essentieel om de ceramic coating in een goede staat te houden en vlekken te voorkomen. Een goede cleaner maakt het niet alleen gemakkelijk om de coating schoon te houden maar zorgt ook voor een vlekkeloos eindresultaat.

FAQ

Wat is een ceramic coating en waarom is het belangrijk voor je auto?

Een ceramic coating is een vloeibare polymeer die met de hand op de auto wordt aangebracht. De coating hecht zich aan de lak of wrapfolie en vormt een beschermende laag die bestand is tegen vuil, chemicaliën en UV-stralen. Dit helpt de lak langer glanzend en beschermd te blijven.

Hoe vaak moet je een auto wassen als deze een ceramic coating heeft?

Wij raden het aan om je auto ongeveer om de twee weken te wassen. Dit helpt om vuil en verontreinigingen te verwijderen die zich op de coating kunnen ophopen en de glans kunnen verminderen.

Het wekelijks afspuiten van de auto is ook een goede en snelle oplossing.

Kan je met de auto door een automatische wasstraat als deze een ceramic coating heeft?

Het is beter om automatische wasstraten te vermijden, vooral die met borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op de coating. Kies liever voor een handwas.

Kan je een auto waxen als deze een ceramic coating heeft?

Nee, een keramische coating biedt zelf al voldoende bescherming en glans, waardoor het niet nodig is om extra wax aan te brengen. Het aanbrengen van wax kan zelfs de werking van de coating verminderen. Een spray sealant die ontwikkeld is voor ceramic coating kan wel helpen de levensduur van de coating te verlengen.

Hoelang gaat een ceramic coating mee?

De levensduur van een keramische coating varieert afhankelijk van het type coating en de onderhoudsroutine, maar een goede coating kan tussen de 2 en 5 jaar meegaan.