De Wrap Wereld Logo
De Wrap Wereld Logo

Ceramic Coating 

Houd uw autowrap, paint protection film en autolak schoon met de ceramic coating van Xpel. Geef uw auto extra glans en bescherming tegen UV-straling, milieuvervuilende stoffen en insectenzuren.

Ceramic coating

Een keramische coating is een beschermende laag die op uw auto wordt aangebracht. Het maakt gebruik van nanokeramische deeltjes die zich chemisch binden aan de autolak, wrapfolie of PPF, waardoor een duurzame en langdurige barrière ontstaat.

Het belangrijkste effect van een keramische coating is het vermogen om superieure bescherming te bieden aan uw auto. Het vormt een schild tegen verschillende omgevingsverontreinigingen, zoals UV-stralen, vogelpoep, vuil en chemicaliën. Deze bescherming helpt voorkomen dat uw autolak of wrap na verloop van tijd vervaagt.

Een ander opvallend effect van een keramische coating zijn de hydrofobe eigenschappen. Dit betekent dat het water en andere vloeistoffen van het oppervlak van de auto afstoot. Wanneer water in contact komt met een auto met een keramische coating, vormt het zich tot parels en rolt het gemakkelijk af, waarbij het vuil en vuil meeneemt. Dit hydrofobe effect maakt het gemakkelijker om de auto schoon te maken en vermindert de vorming van watervlekken.

Wat is het verschil tussen een coating en wax?

Een keramische coating biedt superieure duurzaamheid, bescherming en glans in vergelijking met wax, maar gaat gepaard met een hoger prijskaartje en heeft een moeilijkere installatie. Met een levensduur van twee jaar blijft een keramische coating langer goed dan een wax. Wax is minder duurzaam, maar biedt een eenvoudigere en goedkopere optie voor bescherming en glans op korte termijn, meestal voor een paar wasbeurten.

Geïntresseerd in een ceramic coating voor uw auto?

Hydrofobe formule

Meer diepte, meer glans

Eenvoudig schoon te maken

Welke delen kunt u ceramic coaten?

Een ceramic coating kan worden gebruikt op verschillende delen en ondergronden om ze te beschermen en makkelijker schoon te houden.

Wrap, PPF en Lak

Een ceramic coating is zowel geschikt voor uw autolak als voor auto's die gewrapt zijn of beschermd zijn met Paint Protection film. Hierdoor is het altijd een mogelijkheid om uw auto te voorzien van een ceramic coating en uw auto makkelijker schoon te houden.

Wij raden altijd een ceramic coating aan wanneer uw auto wordt gewrapt. Hierdoor wordt de nieuwe wrap namelijk meteen beschermd tegen UV-stralen, vogelpoep, vuil en chemicaliën. Auto wrappen geeft de mogelijkheid uw auto een totaal nieuwe uitstraling te geven.

Het aanbrengen van een ceramic coating op paint protection film is de beste combinatie om uw lak in topconditie te houden. De PPF van Xpel beschermt de lak tegen krassen en steenslag, terwijl de coating het makkelijker maakt om de auto schoon te houden.

Velgen

Het schoonhouden van uw autovelgen kan veel moeite kosten. Door de remstof en wegvuil die op de velgen blijft zitten, worden ze snel vies. Met een ceramic coating wordt het makkelijker om uw velgen schoon te houden. Door de hydrofobe eigenschappen zal vuil niet hechten, waardoor ze makkelijker schoon te maken zijn. 

auto styling Projecten waar we trots op zijn

Bekijk onze recente projecten

Hoe was ik mijn auto met ceramic coating?

Het is belangrijk op te merken dat een keramische coating geen vervanging is voor regulier onderhoud. Het elimineert niet de noodzaak van wassen en onderhoud, maar maakt het proces vele malen eenvoudiger en zorgt ervoor dat uw auto langer beschermd blijft. In de meeste gevallen is het afspuiten van uw auto met een hogedrukspuit genoeg om deze weer schoon te maken. Als de auto gedurende een lange periode niet is gewassen, is het nodig om deze met een washandschoen te wassen om het opgestapelde vuil af te poetsen.

Bij het wassen van een auto met een keramische coating is het essentieel om een pH-neutrale, niet-agressieve autowaszeep te gebruiken en agressieve chemicaliën of schurende materialen te vermijden die de coating kunnen beschadigen. Bovendien wordt aanbevolen om de auto in de schaduw, of als het niet te warm is, te wassen om te voorkomen dat de zeep te snel op het lakoppervlak droogt.

PRIJZEN

Hatchback

VANAF €500,-

Sedan

VANAF €600,-

SUV

VANAF €700,-

Veelgestelde vragen over ceramic coating

Wat is een ceramic coating precies?

Een keramische coating heeft het vermogen om superieure bescherming te bieden aan uw auto. Het vormt een schild tegen verschillende omgevingsverontreinigingen, zoals UV-stralen, oxidatie, vogelpoep, vuil en chemicaliën. Deze bescherming helpt voorkomen dat uw autolak of wrap na verloop van tijd vervaagt.

Wat is het verschil tussen een coating en wax?

Samenvattend bieden keramische coatings superieure duurzaamheid, bescherming en glans in vergelijking met wax, maar gaan ze gepaard met een hoger prijskaartje en een ingewikkelder applicatieproces. Wax is weliswaar minder duurzaam, maar biedt een eenvoudiger en goedkopere optie voor bescherming en glans op korte termijn.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan op verschillende manieren:

- Een E-mail sturen naar: info@dewrapwereld.nl
- Een WhatsApp bericht sturen naar: 06 38 36 82 37
- Bellen naar: 06 38 36 82 37
- Het contact formulier hieronder invullen

Natuurlijk kan u ook langskomen op de Valeton 7b in Zaltbommel.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Onderwerp
  • Auto wrappen
  • Paint protection
  • Sterrenhemels
  • Ceramic coating
  • Ramen tinten
  • Anders
0 of 350