De Wrap Wereld Logo
De Wrap Wereld Logo

Kosten Auto wrappen

De kosten voor het laten wrappen van een auto word door verschillende factoren beïnvloed. Van de grootte van de auto tot de wrap folie zelf, lees veder hoe de prijs voor het laten wrappen van uw auto tot stand komt.

Wat kost het om mijn auto te laten wrappen?

De kosten voor het laten wrappen van een auto kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van de auto, het gekozen materiaal voor het wrappen, de complexiteit van het ontwerp en welke delen gewrapt worden. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Wrappen geeft veel mogelijkheden waardoor er veel variatie is in de kosten van het wrappen. Worden een paar delen van de auto gewrapt, zoals het dak, chrome lijsten, spiegels of de grill zullen de kosten tussen de 500 en 1500 euro liggen.

Bij het volledig wrappen van een auto liggen de kosten hoger. Het volledig wrappen van een auto begint rond de 2000 euro en kan op lopen tot 5000 á 6000 euro.


Klik op de volgende link voor alle mogelijkheden van het wrappen van uw auto.

Factoren die de kosten van een wrap beïnvloeden

Er zijn veel factoren die de kosten voor het wrappen van een auto beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn de grootte van de auto, de complexiteit van de auto en de gekozen wrap folie.

Is het duurder om een grote auto te laten wrappen?

Een grotere auto gebruikt meer wrapfolie en kost meer manuren om te wrappen. Het is daarom dat een SUV duurder is dan een drie deurs hatchback. 

Welke delen zijn het duurste om te wrappen?

Complexe en grote delen zijn het duurste om te wrappen, denk hierbij aan de bumpers van de auto. De instap van de auto zijn ook complexe delen die veel wrap folie gebruiken, dit zijn daarom ook dure delen om te wrappen. 

Welke wrapfolie is het duurst?

A kwaliteit wrapfolie zoals Avery Dennison, 3M 2080, Teckwrap en inozetek zijn het duurste maar geven het beste eind resultaat. Wrapfolie's met een speciale afwerking zoals colorflow, textuur, parelmoer of high gloss zijn duurder dan de standaard matte, satin of gloss kleuren. 

Geïntresseerd in het wrappen van uw auto?

Extra kosten bij complexe voertuigen

Auto's hebben soms zeer complexe delen om te wrappen. Deze delen kosten extra aandacht, tijd en materiaal om te wrappen. Bumpers zijn vaak de meest complexe delen van een auto en hebben daarom ook impact op de kosten van een auto. Het is daarom ook mogelijk dat er prijsverschil zit tussen een standaard uitvoering en de sport uitvoering van dezelfde type auto. 

Deurstijlen wrappen

Standaard word een auto alleen aan de buitenkant gewrapt waarbij de originele kleur niet meer zichtbaar is als de deuren gesloten zijn. Wilt u de originele kleur van uw auto niet meer zien, ook als de deuren open zijn, dan kan de deurstijlen en de instap ook gewrapt worden. Hiervoor zijn de gemiddelde kosten 300 a 400 euro per deur.  

auto styling Projecten waar we trots op zijn

Bekijk onze recente projecten

Onderhoudskosten 

Het is belangrijk om de wrap goed te onderhouden zodat deze voor lange tijd mooi blijf. Om uw wrap het beste te onderhouden raden we aan om uw auto regelmatig met een washandschoen en hogedrukspuit te wassen. Let hierbij op dat de hogedrukspuit niet te dicht bij de randen van de wrapfolie komt. Veder kan een autoshampoo, zonder wax of sealend gebruikt worden. 

Ceramic coating voor uw wrap

Een ceramische coating is een beschermende laag dat op uw wrap wordt aangebracht. Het maakt gebruik van nanokeramische deeltjes die zich chemisch binden aan de wrapfolie waardoor een duurzame en langdurige barrière ontstaat. Een ceramic coating maakt het onderhoud van uw auto gemakkelijker.

Verwijderen van de folie

Een voordeel van het wrappen van je auto is dat de folie verwijderd kan worden. Afhankelijk van de grootte van de auto en hoe diep de auto gewrapt is liggen de kosten tussen de 500 en 1000 euro. Het is niet aan te raden om de wrap folie zelf te verwijderen omdat, met de verkeerde techniek, de lak beschadigd kan raken.

Zelf wrappen of professionals

Welken delen kan je zelf wrappen

Sommige delen zijn mogelijk om zelf te wrappen, ook als je geen ervaring hebt met wrap folie. Kleine, makkelijke delen zoals interieur stukken zijn leuk om zelf te proberen. Met meer ervaring is het wrappen van het dak ook een goede optie om zelf te proberen.

De voordelen van het profesioneel laten wrappen van uw auto

Voor het beste resultaat is het aan te raden om het wrappen van een volledige auto over te laten aan professionals. Professionele wrap bedrijven zullen de auto op de juiste manier voorbereiden en demonteren zodat de wrap goed hecht voor een lang levensduur. 

Prijzen voor verschillende automodellen

Hatchback

VANAF €2100,-

Sedan

VANAF €2400,-

Station

VANAF €2500,-

Cabriolet

VANAF €2300,-

SUV

VANAF €2700,-

Sport

VANAF €2800,-

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Onderwerp
  • Auto wrappen
  • Paint protection
  • Sterrenhemels
  • Ceramic coating
  • Ramen tinten
  • Anders
0 of 350